Dobos torta
2007.02.25. 18:05
Mindenki kedvence =)
Hozzvalk:
2 egsz tojs, 4 tojs srgja, 15 dkg porcukor, vanlia, 4 tojs fehrje, 15 dkg sima vagy grzes liszt. Karamellhez: 14 dkg porcukor Krmhez: 15 dkg csokold, 1 tojs, 1 kanl tej, vagy kv, 12 dkg porcukor, 20 dkg vaj.
Elkszts:
Egy tlban keverjk habosra 2 tojst meg 4 tojs srgjt 10 dkg porcukorral s kevs vanlival, majd adjuk hozz a 4 tojs nagyon kemnyre felvert habjt, melybe 5 dkg porcukrot tettnk, vgl hozzadjuk a 15 dkg lisztet, Vajazott lisztezett formban stjk. Amint kihlt azonnal felvgjuk, mert hidegen trik. A meleg fels lapot karamellel vonjuk be. (melegen knnyebb vele dolgozni). 14 dkg porcukrot vatosan felmelegtnk, s lland kevers mellett vilgosra pirtjuk.. A fels lapot mrvnylapra (vagy tepsi htlapjra) helyezzk, s a karamellt rntjk, vajas kssel elsimtjuk s bejelljk a szeleteket. (Azrt kell a meleg lapra nteni, hogy ne kemnyedjen meg olyan gyorsan). A hideg lapokat a kvetkez krmmel trtjk: 15 dkg olvasztott csokoldt, 1 tojst 1 kanl tejjel vagy kvval sr krmm fznk, a tzrl levve 20 dkg vajat adunk hozz s habosra keverjk, kifagyasztjuk s ismt habosra keverjk. Ha betltttk a krmmel a lapokat a tetejre helyezzk a karamellel bevont szeleteket.
|