Csokolds aprstemny
2007.02.25. 18:07
Hozzvalk: 30 dkg liszt, 1 teskanl szdabikarbna, 22,5 dkg lgy vaj, 15 dkg barnacukor, 5 dkg kristlycukor, 10 dkg vanlis pudingpor (nem fzs), 2 tojs, 1 teskanl vanlia eszencia, 20 dkg apr kockkra (borsszem nagysgra) vgott t- vagy tejcsokold, zls szerint 10-12 dkg aprra vgott di.
Elkszts: Elmelegtjk a stt kb. 200 fokra. Leszitljuk a lisztet s a szdabikarbnt, majd flre rakjuk. Egy nagy tlban simra keverjk a vajat, barnacukrot, kristlycukrot. Miutn a cukor elolvadt, belekeverjk a pudingport, ha elkeveredett, hozzadjuk a tojst s a vanlit. Hozzkeverjk a szdabikarbnval sszekevert lisztet, majd ezutn a csokoldt s a dit. Egy tepsibe stpaprt tesznk, majd kiskanllal kis darabokat szaggatunk. 9-10 percig stjk, amg a szle aranybarna nem lesz. Miutn kivettk a stbl, pr percig llni hagyjuk, hogy a stik egy kicsit megkemnyedjenek, majd a papirral egytt kivesszk, s hlni hagyjuk.
|