Csokoládés aprósütemény
2007.02.25. 18:07
egy újabb csokis csoda =)
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 22,5 dkg lágy vaj, 15 dkg barnacukor, 5 dkg kristálycukor, 10 dkg vaníliás pudingpor (nem főzős), 2 tojás, 1 teáskanál vanília eszencia, 20 dkg apró kockákra (borsószem nagyságúra) vágott ét- vagy tejcsokoládé, ízlés szerint 10-12 dkg apróra vágott dió.
Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra. Leszitáljuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd félre rakjuk. Egy nagy tálban simára keverjük a vajat, barnacukrot, kristálycukrot. Miután a cukor elolvadt, belekeverjük a pudingport, ha elkeveredett, hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Hozzákeverjük a szódabikarbónával összekevert lisztet, majd ezután a csokoládét és a diót. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd kiskanállal kis darabokat szaggatunk. 9-10 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz. Miután kivettük a sütőből, pár percig állni hagyjuk, hogy a sütik egy kicsit megkeményedjenek, majd a papirral együtt kivesszük, és hűlni hagyjuk.
|